IPTV, Bredbands-TV eller Fiber-TV


Fördelar:
- Bredband är en absolut nödvändighet för de flesta hem idag. Då är det smidigt att använda bredbandet även för att få in tv-tjänsten i hemmet.

Nackdelar:
- Ditt bredband ska stötta allt fler tjänster, och när det blir trångt om kapacitet är det bildkvaliteten som stryker på foten först. När man samtidigt ser på tv och använder internet, så delas kapaciteten upp mellan dessa och tv-bilden kan bli sämre och/eller internet långsammare.
- Det finns ingen garanti för bildkvalitén eftersom bilden anpassar sig efter vilken hastighet du har.
- Du behöver minst 10 Mbit/s för att se HDTV-kanaler med bra kvalitet och för Ultra HD kommer du att behöva 25 Mbit/s. Men så fort du lägger till fler tjänster – kanske du har familjemedlemmar som gillar att spela eller streama video – så belastas nätet eftersom ni delar på bandbredden.
- Fiber ger högre bandbredd än ADSL, men din leverantör garanterar bara hastigheten från växeln in i hemmet. Och vid till exempel stora sporthändelser, när många vill titta, riskerar näten att bli överbelastade.
- Bredband via fiber har en något bättre kapacitet än bredband via ADSL (koppartråd), dock kan utsändningen av tv-signalen vara anpassad för "vanligt bredband" (koppartråd), så det är inte helt säkert att bredband via fiber ger bättre bild. 

Så här fungerar det:
- Du behöver ett bredbandsabonnemang via ADSL (telejacket) eller LAN (fiber)
- Du behöver ett tv-abonnemang via någon av bredbandsoperatörerna (till exempel Viasat, Telia eller Bredbandsbolaget).