Blogg  • Sid 1 av 3
Paraboler i ny design

 Vilken parabol tycker du är snyggast? Vi ordnande en paraboldesigntävling tidigare i år och vinnaren blev “Dragon”.

Läs mer

OS i Ultra HD

Vill du se OS i Ultra HD?

Nu kommer ett perfekt tillfälle att testa din nya Ultra HD-tv för att se sport med fantastisk bildkvalitet!

Läs mer

Högre bildfrekvens visar rörelser bättre


Som vi skrivit om tidigare så betyder Ultra HD inte bara fler pixlar. Med hjälp av ny teknik blir pixlarna också bättre genom en bättre färgåtergivning (WCG) och en högre kontrast genom High Dynamic Range (HDR). En annan teknik som betyder mycket för bildkvalitén är också High Frame Rate (HFR), vilket helt enkelt betyder att bildfrekvensen är högre, nämligen 50 bilder/sekund.

Läs mer

Frekvensomläggning för marksänd tv

Frekvensomläggning för marksänd tv

Under mars 2016 påbörjade Teracom en stor frekvensomläggning i marknätet. Det är 700 MHz-bandet och en del av de frekvenser som används för tv-sändningar som ska frigöras för andra tjänster, bland annat mobilt bredband. Vi har tidigare skrivit om vad detta innebär för dig som tittar på just marksänd tv, bland annat att det kan bli störningar i tv-bilden när man tittar på tv via marknätet på grund av detta. Arbetet med frekvensomläggningen kommer påverka alla som använder vanlig tv-antenn (t.ex. sprötantenn) och som tar emot tv via marknätet, både fria kanaler och betal-tv via Boxer.

Du som tittar via satellit kommer inte påverkas något av frekvensomläggningen i marknätet. Både täckning och utrustning med satellit-tv kommer att vara helt opåverkade av denna förändring...

Läs mer

Fler pixlar och bättre bildupplösning med Ultra HD

Våra tv-skärmar blir allt större och större och för att behålla en bra bildkvalité behövs både fler och bättre pixlar. En Ultra HD-skärm använder fyra gånger så många pixlar som en vanlig HDTV och med en bättre återgivning av färg, kontrast och rörelser blir bildkvalitén och upplevelsen otroligt mycket bättre. En större skärm ställer också högre krav på din sändning. Sändningar anpassade för standard-tv är inte optimala att visa på en 65-tums Ultra HD skärm....

Läs mer

“Ultra HD är nästa steg i evolutionen”

“Ultra HD är nästa steg i evolutionen”

Intervju med Benny Norling, Ultra HD/4K expert.

Varje år säljs det ca 750 000 tv-apparater i Sverige. Förr köpte vi en ny tv när den gamla gick sönder. Nu köper vi en ny för vi vill ha en större med bättre teknik.
Så, blev det en Ultra HDTV på mellandagsrean? Vi har pratat med Benny Norling, Ultra HD/4K-expert, om Ultra HD.

Läs mer

  • Sid 1 av 3