Paraboler i ny design

Vilken parabol tycker du är snyggast? Vi ordnande en paraboldesigntävling tidigare i år och vinnaren blev “Dragon”.

I våras frågade vi studenter på ledande designskolor i Storbritannien om de kunde designa en parabol, som både klarar de tekniska kraven men även är designade riktigt snyggt. Syftet var att visa att industriell design, och paraboler i synnerhet, kan vara riktigt snyggt. En bra design kan få paraboler att sticka ut på ett positivt sätt i flera olika miljöer.

Första plats gick till Shudong Deng, en kinesisk student vid Imperial College London för bidraget “Dragon”. Andra plats gick till den brittiske studenten Robert Edwin Rouse från Royal College of Art och dennes design “Blossom”, och tredje plats gick till Julian Goldman, en amerikansk student vid Pratt Institute för sitt bidrag ”Calla”.

Alla dessa tre bidrag kommer vi nu gå vidare med till olika partners för att se om vi kan tillverka dessa som fullt fungerade prototyper. Förhoppningsvis kan vi i framtiden få se lite annorlunda paraboler på marknaden!

Bilden nedan visar "Blossom", "Dragon" och "Calla"

Nedan är ett videoklipp från IBC 2016 där parabolprototyperna visades upp i verklig storlek.
Ungefär 1 min. 12 sek. in i klippet berättar vi om parabolerna.
IBC är en årlig broadcasting mässa i Amsterdam som de flesta satellitoperatörer deltar i.